AL AIN SHOPPING COMPLEX

UAE

In considering a contemporary retail approach, we reviewed retail designs that lend themselves to a more modern mall image. The outcome is a design that personifies a warm and intimate array of spaces, comparable to a traditional Souk or Bazaar, rather than a harsh modern mall environment. The intimate, flowing corridors converge into several interest points, offering a feature element which expresses itself volumetrically through the roof and allowing a reasonable amount of natural light to penetrate. The vertical composition of the complex is a ground floor overlooked by the first floor. Unique to this arrangement are the random placements of mid-level open and green spaces accessible from the first floor and continuing to the roof area. These add greenery to the rooftop and provide break-out spaces for pedestrians.