ADEC Headquarters, Abu Dhabi, UAE

ADEC held a design competition for a new Headquarters building which was to be sustainable and incorporated the four pillars of the Estidama Pearls Design System- economic, cultural, social and environmental. KEO were guided by Estidama Integrative Design Process (IDP) and the Pearls Design System, as well as a deep understanding of ADEC’s vision, mission and values statement. Within the proposed courtyard for the Headquarters building, there are numerous terraces on different levels, creating a perfect indoor/outdoor area which can be used for a variety of purposes. The semi- covered planted courtyard reduces the “heat island” effect and provides an enhanced overall indoor environmental quality. These terraces are strategically positioned adjacent to meeting rooms on all levels to create informal landscaped gathering spaces.